Eigenwijze dakvorm Brandweerkazerne

Architect Bonnemayer uit Uden zocht bij het ontwerp van de brandweerkazerne naar samenhang door tegenstellingen. Glooiende, landschappelijke vormen tegenover rechthoekige, stedelijke. En een open en transparante remise als tegenhanger van een gesloten en dicht kantorenblok.

Boeters Alubo engineerde, produceerde en monteerde alle vliesgevels en puien met een totale oppervlakte van 600 m². Ook verzorgde zij de speciale lichtstraat op het platte dak. De uitdaging zat ‘m vooral in de zeer eigenwijze vorm van het fraai gebogen metalen dak van de kazerne. Daarbij moesten de vliesgevels de ronding en de oplopende daklijn kunnen volgen.

Het gehele project werd uitgevoerd met zonwerend glas. Zo bleef de open en transparante sfeer behouden om de dorpelingen zicht te geven op het indrukwekkende brandweermaterieel dat binnen staat opgesteld. Maar ook is er sprake van geluid- en warmte-isolatie en energiebesparing zoals het een modern gebouw betaamt.

Reynaers projectprijs 2016

Boeters Alubo is genomineerd voor de Reynaers projectprijs 2016: bekijk hier het filmpje en de Lees meer

Eigenwijze dakvorm Brandweerkazerne

Architect Bonnemayer uit Uden zocht bij het ontwerp van de brandweerkazerne naar samenhang door tegenstellingen. Lees meer

Computergestuurde bewerkingsmachine zeer nauwkeurig en efficiënt

Gevelconstructies, overkappingen en andersoortige constructies zijn vandaag de dag zó complex, dat deze zonder computer Lees meer

Rijnlands Lyceum: Glas met een functie

Het Rijnlands Lyceum is in zijn oude glorie hersteld. Oud en nieuw werden zodanig met Lees meer

Boeters Alubo
Lierweg 97
2678 CV De Lier

0174 512 585

info@boetersalubo.nl

routebeschrijving